Víz -gáz -fűtésszerelés

Víz -gáz -fűtésszerelés részletesen:


FűtésszerelésGázbevezetés - cirkófűtés - gázjavítás

– Cirkófűtés létesítése, egy héten belül beüzemeléssel.
– Meglévő fűtéshálózatok felújítása, átalakítása, korszerűsítése, cseréje.
Iszapleválasztó szűrő beépítése, mellyel a mikroszkopikus méretű szennyeződések is eltávolíthatóak a fűtési rendszerekből – akár üzem közben is – ennek következményeképpen a szerkezeti elemek élettartama nagymér- tékben meghosszabbítható.

A gázüzemhez kapcsolódó vízvezeték- és lefolyóhálózat, valamint a hozzá kapcsolódó gázszerelvények új készülék  felszerelése, felújítása, hibaelhárítása, készülékeinek, berendezési tárgyainak felszerelése, cseréje
részletesebben

Gázvezeték– és készülékek /fel/szerelése, felújítása, cseréje
részletesebben

Fűtéshálózat kialakítása, meglévő felújítása, hibaelhárítás és egyéb lakossági és közületi szolgáltatás
részletesebben


Tisztázzuk a fogalmakat:

Gázterv | Gázszerelő | Kazán

A gáz fogyasztói rendszer létesítése vagy a meglévő rendszer  módosítása, bővítése kizárólag szaktervező által megtervezett és a helyileg illetékes gázszolgáltató által előzetesen engedélyezett kiviteli tervek – vagyis gázterv – szerint megengedett.
 – Ezeket a terveket elkészítem, engedélyezetetem –

cirkófűtés kazán gázszerelésGázterv:

A gázterv vagy az engedély által esetenként előírt közműengedélyek beszerzése a tulajdonos feladata, azonban a gázszerelő ehhez tud praktikus tanácsokat adni.

A gázszerelés végzésére – a gázfelhasználás veszélyessége miatt – kizárólag gázszerelésre jogosult gázszerelő, hivatalos nevén gázvezeték-szerelő, bízható meg.

A jogosultságot a gázszerelő arcképes gázszerelő igazolvánnyal (rendelkezem vele) köteles igazolni.

A teljes fogyasztói rendszer

A fogyasztói rendszer nem csak a gázvezetéket, a szerelvényeket, a kazánt és esetleg a vízmelegítőt foglalja magába, hanem az égéshez szükséges ún. égési levegőt biztosító elemeket és az égéstermék eltávolítására szolgáló kéményt vagy csővezeték-rendszert is.

Kazán:

Korszerűsítés, kazáncsere, bővítés, de pl. az ablakcsere, kandalló vagy valamilyen elszívó ventilátor utólagos beépítése esetén is szükséges szaktervező megbízása. A gázszerelő a munkát kizárólag a jóváhagyott terv alapján végezheti el. Az engedélyezett terv alapján befejezett gázszerelést a gázszerelő köteles készre jelenteni a gázszolgáltatónak és kérni az ellenőrzését. A fogyasztói rendszerben üzemelő kazán, vízmelegítő stb. üzembe helyezése csakis az eredményes műszaki-biztonsági ellenőrzés után megengedett.

A procedúra teljes lebonyolítását vállalom, megrendelőim legnagyobb megelégedettségére…

Gázszerelés  – Kazán

Gázkészülékek üzembe helyezése
Hivatalos hozzáállás:
“A kazánok, kombi kazánok, átfolyós vízmelegítők, bojlerek stb. üzembe helyezését az adott készülékre a készülék gyártója által kiadott üzembehelyezői-karbantartói jogosultsággal rendelkező gázszerelő végezheti.”

“A jogszabályban meghatározott esetekben előzetes tervezés és engedélyeztetés nélkül is végezhető gázszerelés, ilyenek az eredeti állapotot helyreállító javítás és az ún. egyszerűsített készülékcsere. Ezeket az erre tevékenységre jogosultságot szerzett gázszerelő végezheti”, -természetesen ezzel a jogosultsággal is rendelkezem…

 

error: Content is protected !!