Cirkó csere

Cirkó cseréje kondenzációs cirkóra (gázfalikazánra) kéménymunkával, garanciális beüzemeléssel 2-3 nap alatt elkészül!

Élettartam

Cirkófűtés élettartamGyakran találkozunk 20-25 éves, vagy még régebben üzemelő cirkó készülékekkel melyek érthető módon már meg-értek a cserére, és vannak olyanok melyek csak 8-12 évet bírtak ki.

Az élettartam nyilván függ a használat módjától és a karbantartás gyakoriságától. Azok a gázfalikazánok (cirkók) amelyek cseréje most válik szükségessé, még régi rendszerűek  úgynevezett “nyílt égésterűek”.

Az új cirkók:

A mai cirkók már modernebbek, biztonságosabban üzemeltethetők, mi-vel zárt égésterűek (kondenzációs) így az égéshez szükséges levegőt (oxigént) nem abból a helyiségből szívják el ahol fel vannak szerelve, hanem közvetlenül a szabadból. Az égésterméket a készülékben lévő ventilátor továbbítja a szabadba nem pedig a kémény huzata.

Az új készülék telepítése:

Egy ilyen cirkóra történő csere ezért nem csak egyszerűen a készülék cseréjét jelenti, hanem ki kell építeni a nagyobb nyomású égéstermék elvezetésére, és a levegő odavezetésére al-kalmas csöveket is.

Kik végzik el?

Ezt a munkát kéményes szakemberek bevonásával, összehangoltan bonyolítjuk le, így általában egy cirkó teljes cseréje kondenzációs cirkóra, két-három napot vesz igénybe a garanciális beüzemeltetéssel együtt.

error: Content is protected !!